Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Gorgonzola …

Lilla_Ostskola_1_Laura_nu… är en grönmögelost som är uppkallad efter staden med samma namn, som ligger utanför Milano. När osten är ca tio dagar sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Man kan se spår av nålarna om man titta noggrant.

En hel form väger ca tolv kilo.

För 1 kilo Gorgonzola krävs drygt 8 liter komjölk.

Detta är första inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Hur väljer jag en äkta …

… italiensk produkt av kvalitet? När du ser den här symbolen på en förpackning är produkten (till exempel en ost) ursprungsbetecknad dvs att det är garanterat att hela processen, från råvaror till färdig produkt, äger rum i det lagstiftade ursprungsområdet och enligt traditionella metoder. D.O.P. Denominazione di Origine Protetta =Skyddad UrsprungsBeteckning.