Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma :-)

Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm och “Mat och vin vad passar ihop?”

Här kommer materialet som visades under kvällen: du kan klicka på länkarna och spara presentationen på din dator eller bara bläddra igenom den.Länkarna kommer att vara tillgängliga fram till den 25:e augusti

20130817_Forelasning

20130817_Provsmakning

Jag hann inte ta några bilder så om du har några och vill skicka dem till mig vore jag tacksam!

Kontakta mig gärna om du har frågor eller önskar veta mer.

Jag hoppas att träffa er snart igen på en matlagningskurscatering eller ostprovning till exempel.

A presto

Laura

0708-129739

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Taleggio…

Lilla_Ostskolan_9_laura_nu… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio.

Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft.

En hel form väger ca två kg

För 1 kg Taleggio krävs 8 liter komjölk

 

Detta är nionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!