Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma :-)

Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm och “Mat och vin vad passar ihop?”

Här kommer materialet som visades under kvällen: du kan klicka på länkarna och spara presentationen på din dator eller bara bläddra igenom den.Länkarna kommer att vara tillgängliga fram till den 25:e augusti

20130817_Forelasning

20130817_Provsmakning

Jag hann inte ta några bilder så om du har några och vill skicka dem till mig vore jag tacksam!

Kontakta mig gärna om du har frågor eller önskar veta mer.

Jag hoppas att träffa er snart igen på en matlagningskurscatering eller ostprovning till exempel.

A presto

Laura

0708-129739

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Gorgonzola dolce …

Lilla_Ostskolan_7_laura_nu… och piccante

Det finns två varianter av Gorgonzola:

Gorgonzola dolce (mildare): är lagrad ungefär två månader, lite mjukare i konsistensen och snällare i smaken.

Gorgonzola piccante (kraftigare smak): lagras i ca fyra månader, är fastare i konsistensen och möglet har en intensivare färg. Den här symbolen står för äkta Gorgonzola.

Ta fram din Gorgonzola en timme innan det är dags att smaka på den, så att den hinner slappna av och bjuda på sitt bästa :-)

Detta är sjunde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.