Tack till alla glada deltagare

Grattis! Du har varit med på den första Master of Food i Sverige och den andra någonsin utanför Italien! Jag hoppas att det är den första av en lång rad 😉

Det var roligt att se att det blev ett så stort intresse inför och under föreläsningen, övningarna och den guidade provsmakningen. Jag tycker att Mirco har gjort ett bra jobb och att vi har kunnat lära oss verkligen mycket!

Tack till Henrik, Kerstin, Norbert, Åsa och Selene som hjälpte mig :-)

För att ladda ner materialet som vi fick se under de två lärorika dagarna kan du klicka på länkarna nedan och spara presentationen på din dator eller bara bläddra igenom den.

Länkarna kommer att vara tillgängliga t.o.m. tisdag 30 augusti.

föreläsning 1

föreläsning 2

Känn dig välkommen att kontakta mig om du har frågor, synpunkter eller om du vill bli medlem i Slow Food Stockholm.

Jag hoppas att få träffa dig snart igen på en av mina kurser för privat personer eller företag eller till nästa tillfälle med Slow Food 😉

Följ mig på www.laura.nu

 

A presto!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

lilla_Ostskolan_3_laura_nu

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella.

För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5 liter buffelmjölk.

(7 liter komjölk krävs för 1 kg ”vanlig” mozzarella).

Detta är fjärde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!