Tack till alla glada deltagare

Grattis! Du har varit med på den första Master of Food i Sverige och den andra någonsin utanför Italien! Jag hoppas att det är den första av en lång rad 😉

Det var roligt att se att det blev ett så stort intresse inför och under föreläsningen, övningarna och den guidade provsmakningen. Jag tycker att Mirco har gjort ett bra jobb och att vi har kunnat lära oss verkligen mycket!

Tack till Henrik, Kerstin, Norbert, Åsa och Selene som hjälpte mig :-)

För att ladda ner materialet som vi fick se under de två lärorika dagarna kan du klicka på länkarna nedan och spara presentationen på din dator eller bara bläddra igenom den.

Länkarna kommer att vara tillgängliga t.o.m. tisdag 30 augusti.

föreläsning 1

föreläsning 2

Känn dig välkommen att kontakta mig om du har frågor, synpunkter eller om du vill bli medlem i Slow Food Stockholm.

Jag hoppas att få träffa dig snart igen på en av mina kurser för privat personer eller företag eller till nästa tillfälle med Slow Food 😉

Följ mig på www.laura.nu

 

A presto!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Gorgonzola dolce …

Lilla_Ostskolan_7_laura_nu… och piccante

Det finns två varianter av Gorgonzola:

Gorgonzola dolce (mildare): är lagrad ungefär två månader, lite mjukare i konsistensen och snällare i smaken.

Gorgonzola piccante (kraftigare smak): lagras i ca fyra månader, är fastare i konsistensen och möglet har en intensivare färg. Den här symbolen står för äkta Gorgonzola.

Ta fram din Gorgonzola en timme innan det är dags att smaka på den, så att den hinner slappna av och bjuda på sitt bästa :-)

Detta är sjunde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Hur väljer jag en äkta …

… italiensk produkt av kvalitet? När du ser den här symbolen på en förpackning är produkten (till exempel en ost) ursprungsbetecknad dvs att det är garanterat att hela processen, från råvaror till färdig produkt, äger rum i det lagstiftade ursprungsområdet och enligt traditionella metoder. D.O.P. Denominazione di Origine Protetta =Skyddad UrsprungsBeteckning.