En kväll om ost!

För tredje gången har jag äran att sy ihop en kurs för Slow Foods räkning, roligt :-)

Här kan du läsa några kommentarer om den kvällen.

Följ med på en resa i ostarnas smaker, genom olika hantverk i kombination med handplockade öl och viner från hela Europa. Efter en introduktion i ostarnas värld, deras bearbetning och faktorer som påverkar variationer i deras smaker kommer vi att bli guidade genom fler än tio provsmakningar och hitta de bästa kombinationerna av ost, vin och öl. Fokus kommer att vara på provsmakningen där ostarna jämförs och dryckerna därtill kombineras och diskuteras, allt detta med hjälp av lite dokumentation för att bättre förstå traditionen som ligger bakom de olika mathantverken.

Vi kommer att sitta i Vasastan på den trevliga restaurangen i cinque sensi  på Rörstrandsgatan, 23 T-station S:t Eriksplan.

Lördagen den 17:e mars 2012 kl 16 hälsar vi er välkomna och vi håller på fram till 18. Önskar du avrunda kvällen med en specialkomponerad meny för Slow Food Stockholm? Då är det bara att sitta kvar!

Kursen (från 16 till 18) föreläsning på engelska, material på svenska samt tiotal ostar och två sorters vin samt två olika öl av allra bästa kvalité 790:- för Slow Food medlemmar (890:- för icke medlemmar).

Kursen + middag med vin efter kursen erbjuds en specialkomponerat tvårätters meny (se meny nedan) med två glas passande viner. 1050:- för Slow Food medlemmar (1150:- för icke medlemmar).

Kursledare: Mirco Marconi, docent och lärare vid University of Gastronomics Sciences (Slow Food universitetet i Pollenzo) kommer på besök till Stockholm för att hålla kursen. Han är även diplomerad sommelier, med flerårig erfarenhet som föreläsare och ledare av smakprovningar. Dessutom har han skrivit ett flertal egna böcker och medverkat i andra och sist men inte minst hållit i två välbesökta Master of Food och Chokladkursen under 2011.

Anmäl dig till Laura på 0708-129739 eller info@laura.nu. Vänligen uppge “Slow Food föreläsning eller Slow Food föreläsning+middag” samt namn, adress, e-mail samt telefonnummer för att bokningen ska gälla. OBS! Anmälningarna är bindande, man betalar på plats den 17:e mars, en faktura kommer att skickas till anmälda som inte var närvarande. Kom gärna i god tid så att vi kan börja som planerat.

Passa på att bli medlem före kursen för att kunna utnyttja våra fantastiska rabatter, läs mer om hur det går till här.

Specialkomponerad meny, som serveras med två glas passande viner, baseras på klassiska italienska recept och färska råvaror.

Förrätt: Ankterrin späckad med torkade fikon, serveras med rödlöksmarmelad, smörstekt pan brioche och vin- och senapskokta päron

Varmrätt: Pärlhönsbröst med kantarellsås, sparrisrisotto och sauterad vårlök

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig om du har frågor eller synpunkter.

Jag ser fram emot att träffa dig!

 


Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Hur förvarar jag …

Lilla_Ostskolna_6_laura_nu

Rätt förvarad håller Parmigiano Reggiano länge i kylskåpet. Vira plastfolie tätt kring osten, ju mindre kontakt med luften desto längre håller smaken. Dela större bitar (1kg) i mindre och se till att varje bit har en del av kanten kvar, eftersom den bevarar fuktigheten. Färskriven parmesan smakar bättre än den som man rev förra veckan 😉

Detta är sjätte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!