Mat och vin, vad passar ihop?

Kom till ett nytt tillfälle med Mirco Marconi och Slow Food Stockholm den 17 augusti 2013 kl. 17-  20

Mirco, docent och lärare vid University of Gastronomic Science, kommer att guida oss igenom fyra delikatesstallrikar och åtta passande och icke passande handplockade viner. För att förstå hur rätt vin kan förhöja upplevelsen och hur fel vin sänker densamma

Vi börjar med en introduktion i sinnenas värld, några praktiska övningar som ger oss de redskap vi kommer att behöva under den intressanta guidade provsmakningen (provsmakningen motsvarar en middag med vin till).

Var: Vi sitter på Terrenos Vinoteks trevliga innergård, nära Rådhuset, på Kungsholmen.

När: 17 augusti 2013 kl. 17- 20

Kostnad: Billigare om du anmäler dig senast den 10 juni!

Slow Foods medlemmar BETALAR 1000:-  för , 4 delikatesstallrikar samt 8 handplockade viner, motsvarande en en middag med vin till (1200:- för icke medlemmar)

Från och med 11 juni kostar det  1200:- för medlemmar  (1400:- för icke medlemmar)

Hur anmäler jag mig: skriv ett  e-mail med namn, antal deltagare och om du är Slow Food medlem till info@terrenosvinotek.se

Endast 20 tal platser är tillgängliga, detta för att ge möjlighet till dialog mellan deltagarna och Mirco. Så först till kvarn gäller !

Frågor eller funderingar? Skriv till info@laura.nu

Vi ser fram emot att träffa dig den 17 augusti!

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Grana Padano eller …

Lilla_Ostskolan_5A_laura_nu… Parmigiano Reggiano?

Båda är stora (30-40 kg/form) och vällagrade hårdostar från norra Italien med två olika symboler på etiketterna.

Grana Padano: innehåller ett konserveringsmedel – Lysozym (naturligt protein från ägg), lagrad i minst 9 månader, producerat i ett större distrikt än Parmigiano Reggiano. För 1 kg Grana Padano krävs 14 liter komjölk.

Lilla_Ostskolan_5_laura_nu

Parmigiano Reggiano (Parmesan): inga konserveringsmedel, 12 månader som minsta lagringstid.

För 1 kg Parmigiano Reggiano krävs 16 liter komjölk.

Detta är femte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!