Lilla Ostskolan

Gorgonzola dolce …

Lilla_Ostskolan_7_laura_nu… och piccante

Det finns två varianter av Gorgonzola:

Gorgonzola dolce (mildare): är lagrad ungefär två månader, lite mjukare i konsistensen och snällare i smaken.

Gorgonzola piccante (kraftigare smak): lagras i ca fyra månader, är fastare i konsistensen och möglet har en intensivare färg. Den här symbolen står för äkta Gorgonzola.

Ta fram din Gorgonzola en timme innan det är dags att smaka på den, så att den hinner slappna av och bjuda på sitt bästa :-)

Detta är sjunde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Hur väljer jag en äkta …

… italiensk produkt av kvalitet? När du ser den här symbolen på en förpackning är produkten (till exempel en ost) ursprungsbetecknad dvs att det är garanterat att hela processen, från råvaror till färdig produkt, äger rum i det lagstiftade ursprungsområdet och enligt traditionella metoder. D.O.P. Denominazione di Origine Protetta =Skyddad UrsprungsBeteckning.