Studjeförbundet Vuxenskola

Denna spännande kurs höll jag och Elena på Studjeförbundet Vuxenskola Stockholm under 2012. Det var verkligen mycket roligt!

Italienska via det italienska köket – Nybörjare – 6 ggr

“Pasta, pesto, pecorino… Du lagar enkla maträtter med rena smaker, lär dig det italienska kökets vokabulär, tyder recept och menyer med  en smula italienskt  temperament!

Vi försöker tala mycket italienska! Nyfiken på hur det gick? Du är välkommen att titta på bilderna på 

Ledare: Laura De Maria/Elena Pontil Scala

Mån kl 18.00-21.00 Start: 20/2

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella. För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god…