Studjeförbundet Vuxenskola

Denna spännande kurs höll jag och Elena på Studjeförbundet Vuxenskola Stockholm under 2012. Det var verkligen mycket roligt!

Italienska via det italienska köket – Nybörjare – 6 ggr

“Pasta, pesto, pecorino… Du lagar enkla maträtter med rena smaker, lär dig det italienska kökets vokabulär, tyder recept och menyer med  en smula italienskt  temperament!

Vi försöker tala mycket italienska! Nyfiken på hur det gick? Du är välkommen att titta på bilderna på 

Ledare: Laura De Maria/Elena Pontil Scala

Mån kl 18.00-21.00 Start: 20/2

Lilla Ostskolan

Hur gör man ost?

Man värmer upp mjölken (till nästan 40 grader) så att det börjar koagulera, dvs bilda små klumpar (av kaseinet). Sedan adderar man lite löpe så att klumparna bildas lite snabbare. Därefter separeras vätskan (vassle) från klumparna (ostmassa) och salt tillsätts till ostmassan (på olika sätt) …och så gör man sedan flera tusen år tillbaka. Enkelt va? Detta är tionde inlägget i årets serie ”Lilla…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

På Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.