Studjeförbundet Vuxenskola

Denna spännande kurs höll jag och Elena på Studjeförbundet Vuxenskola Stockholm under 2012. Det var verkligen mycket roligt!

Italienska via det italienska köket – Nybörjare – 6 ggr

“Pasta, pesto, pecorino… Du lagar enkla maträtter med rena smaker, lär dig det italienska kökets vokabulär, tyder recept och menyer med  en smula italienskt  temperament!

Vi försöker tala mycket italienska! Nyfiken på hur det gick? Du är välkommen att titta på bilderna på 

Ledare: Laura De Maria/Elena Pontil Scala

Mån kl 18.00-21.00 Start: 20/2

Lilla Ostskolan

Gorgonzola …

Lilla_Ostskola_1_Laura_nu… är en grönmögelost som är uppkallad efter staden med samma namn, som ligger utanför Milano. När osten är ca tio dagar sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Man kan se spår av nålarna om man titta noggrant.

En hel form väger ca tolv kilo.

För 1 kilo Gorgonzola krävs drygt 8 liter komjölk.

Detta är första inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it