Studjeförbundet Vuxenskola

Denna spännande kurs höll jag och Elena på Studjeförbundet Vuxenskola Stockholm under 2012. Det var verkligen mycket roligt!

Italienska via det italienska köket – Nybörjare – 6 ggr

“Pasta, pesto, pecorino… Du lagar enkla maträtter med rena smaker, lär dig det italienska kökets vokabulär, tyder recept och menyer med  en smula italienskt  temperament!

Vi försöker tala mycket italienska! Nyfiken på hur det gick? Du är välkommen att titta på bilderna på 

Ledare: Laura De Maria/Elena Pontil Scala

Mån kl 18.00-21.00 Start: 20/2

Lilla Ostskolan

Vad är löpe?

Lilla_Ostskolan_11_laura_nuLöpe är ett enzym som gör att mjölken koagulerar och börjar sin omvandling till ost. Det enzymet finns i kalvens löpmage och gör att mjölken bryts ner till ostmassa. Samma mage är huvudingridiens i löpe. I den färdiga osten finns endast spår av löpe kvar, det mesta har runnit ut med vasslen under osttillverkningen.

Detta är elfte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?