Divinoil Antica Bottega

Jag träffade Antonio och Louis för första gången på Beer and Whisky festival i Stockholm hösten 2011.

Jag föll för deras fantastiska produkter direktimporterade från små toscanska producenter. Divinoil Antica Bottega är sedan dess en av mina främsta leverantörer till mina ostprovningar och matlagningskvällar. Ett år senare har vi hunnit lära känna varandra bättre, och nu har vi bestämt oss att börja samarbeta, roligt!

Deras fantastiska produkter kombinerat med min kunskap och passion för mat är nyckel till en lyckad kväll! Vi erbjuder afterwork, catering och provsmakningskvällar där jag berättar om produkternas ursprung och smaker. Vi kommer till ditt kontor och skivar och lägger upp delikatesserna på plats eller levererar det klart!

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Pecorino betydet fårost

Den hårdosten har sitt ursprung i landskapet kring Rom, men numera tillverkas den till största delen på Sardinien. Huvudingrediensen är så klart fårmjölken, i vissa fall används lammlöpe istället för kalvlöpe. Lagringprocesser och tider varierar mycket, vissa lagras i grottor andra i asken eller halm till exempel. För 1 kg Pecorino krävs 5 liter fårmjölk (för 1 kg…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?