Divinoil Antica Bottega

Jag träffade Antonio och Louis för första gången på Beer and Whisky festival i Stockholm hösten 2011.

Jag föll för deras fantastiska produkter direktimporterade från små toscanska producenter. Divinoil Antica Bottega är sedan dess en av mina främsta leverantörer till mina ostprovningar och matlagningskvällar. Ett år senare har vi hunnit lära känna varandra bättre, och nu har vi bestämt oss att börja samarbeta, roligt!

Deras fantastiska produkter kombinerat med min kunskap och passion för mat är nyckel till en lyckad kväll! Vi erbjuder afterwork, catering och provsmakningskvällar där jag berättar om produkternas ursprung och smaker. Vi kommer till ditt kontor och skivar och lägger upp delikatesserna på plats eller levererar det klart!

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Hur förvarar jag …

Rätt förvarad håller Parmigiano Reggiano länge i kylskåpet. Vira plastfolie tätt kring osten, ju mindre kontakt med luften desto längre håller smaken. Dela större bitar (1kg) i mindre och se till att varje bit har en del av kanten kvar, eftersom den bevarar fuktigheten. Färskriven parmesan smakar bättre än den som man rev förra veckan…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

På Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.