Anna Maria Bildt

Jag har haft nöje att jobba tillsammans med Anna Maria Bildt på www.italiantradition.com i drygt två år, fram till 2006, under den perioden tog jag bland annat hand om kunderna, mässor samt olika evenemang. Sedan dess har jag berikat min erfarenhet med olika sorters matlagningskvällar, afterwork och buffé -alltid med italiensk inspiration.

Jag känner Anna Marias sortiment verkligen bra och kan sy ihop en riktig italiensk upplevelse med smak och prat.

Här kommer några förslag från mig och Anna Maria, känn dig alltid fri att kontakta mig om du hade tänkt något annat, vi kan fixa det!

  • Afterwork– jag kommer till ert kontor och fixar en Aperitivo (lättare buffé) med olika ostar, charkprodukter och andra italienska delikatesser ur italiantradition.coms sortiment. När ni kommer till köket är allt dukat och det är dags för en välkomstskål. Jag berättar om alla de olika specialiteterna och ni får en trevlig stund med era kollegor.
  • Italiensk buffé hemma – jag hjälper dig med val bland delikatesserna ur italiantradition.coms sortimentet,  meny uppläggning och att fixa så att allt är klart när gästerna kommer.

Beställningen ska göras senast 10 dagar före evenemanget, så att alla delikatesser hinner levereras direkt från Italien.

Behöver du även en lokal? Jag kan fixa det!

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Pecorino betydet fårost

Lilla_Ostskolan_12_laura_nuDen hårdosten har sitt ursprung i landskapet kring Rom, men numera tillverkas den till största delen på Sardinien. Huvudingrediensen är så klart fårmjölken, i vissa fall används lammlöpe istället för kalvlöpe. Lagringprocesser och tider varierar mycket, vissa lagras i grottor andra i asken eller halm till exempel.

För 1 kg Pecorino krävs 5 liter fårmjölk

(för 1 kg hårdost av komjölk krävs 10 liter)

Detta är tolfte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it