Anna Maria Bildt

Jag har haft nöje att jobba tillsammans med Anna Maria Bildt på www.italiantradition.com i drygt två år, fram till 2006, under den perioden tog jag bland annat hand om kunderna, mässor samt olika evenemang. Sedan dess har jag berikat min erfarenhet med olika sorters matlagningskvällar, afterwork och buffé -alltid med italiensk inspiration.

Jag känner Anna Marias sortiment verkligen bra och kan sy ihop en riktig italiensk upplevelse med smak och prat.

Här kommer några förslag från mig och Anna Maria, känn dig alltid fri att kontakta mig om du hade tänkt något annat, vi kan fixa det!

  • Afterwork– jag kommer till ert kontor och fixar en Aperitivo (lättare buffé) med olika ostar, charkprodukter och andra italienska delikatesser ur italiantradition.coms sortiment. När ni kommer till köket är allt dukat och det är dags för en välkomstskål. Jag berättar om alla de olika specialiteterna och ni får en trevlig stund med era kollegor.
  • Italiensk buffé hemma – jag hjälper dig med val bland delikatesserna ur italiantradition.coms sortimentet,  meny uppläggning och att fixa så att allt är klart när gästerna kommer.

Beställningen ska göras senast 10 dagar före evenemanget, så att alla delikatesser hinner levereras direkt från Italien.

Behöver du även en lokal? Jag kan fixa det!

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Mozzarella …

Lilla_Ostslola_2_Laura_nu…är den välkända färskosten av komjölk, från Apulien på Italiens klack. Under tillverkningen får ostmassan den karaktäristiska trådiga konsistensen som även är typisk för andra syditalienska ostar, så som Scamorza, Caciocavallo och Provola.

Namnet Mozzarella kommer från ”mozzare” som på italienska betyder ”skära av”, vilket man gör med pekfingret och tummen när man delar ostmassan i ”bollar”.

För 1 kilo mozzarella krävs  7 liter komjölk.

Detta är tredje inlägget i årets serie ”Lilla ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.