Anna Maria Bildt

Jag har haft nöje att jobba tillsammans med Anna Maria Bildt på www.italiantradition.com i drygt två år, fram till 2006, under den perioden tog jag bland annat hand om kunderna, mässor samt olika evenemang. Sedan dess har jag berikat min erfarenhet med olika sorters matlagningskvällar, afterwork och buffé -alltid med italiensk inspiration.

Jag känner Anna Marias sortiment verkligen bra och kan sy ihop en riktig italiensk upplevelse med smak och prat.

Här kommer några förslag från mig och Anna Maria, känn dig alltid fri att kontakta mig om du hade tänkt något annat, vi kan fixa det!

  • Afterwork– jag kommer till ert kontor och fixar en Aperitivo (lättare buffé) med olika ostar, charkprodukter och andra italienska delikatesser ur italiantradition.coms sortiment. När ni kommer till köket är allt dukat och det är dags för en välkomstskål. Jag berättar om alla de olika specialiteterna och ni får en trevlig stund med era kollegor.
  • Italiensk buffé hemma – jag hjälper dig med val bland delikatesserna ur italiantradition.coms sortimentet,  meny uppläggning och att fixa så att allt är klart när gästerna kommer.

Beställningen ska göras senast 10 dagar före evenemanget, så att alla delikatesser hinner levereras direkt från Italien.

Behöver du även en lokal? Jag kan fixa det!

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Vad är löpe?

Lilla_Ostskolan_11_laura_nuLöpe är ett enzym som gör att mjölken koagulerar och börjar sin omvandling till ost. Det enzymet finns i kalvens löpmage och gör att mjölken bryts ner till ostmassa. Samma mage är huvudingridiens i löpe. I den färdiga osten finns endast spår av löpe kvar, det mesta har runnit ut med vasslen under osttillverkningen.

Detta är elfte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Hur väljer jag en äkta …

… italiensk produkt av kvalitet? När du ser den här symbolen på en förpackning är produkten (till exempel en ost) ursprungsbetecknad dvs att det är garanterat att hela processen, från råvaror till färdig produkt, äger rum i det lagstiftade ursprungsområdet och enligt traditionella metoder. D.O.P. Denominazione di Origine Protetta =Skyddad UrsprungsBeteckning.