Samarbete

Mina samarbetspartner är:

Garage del Gusto Nyhet 2014

Johanna Westman Nyhet 2014

Medborgarskolan

Divinoil Antica Bottega

Slow Food Stockholm

Anna Maria Corazza Bildt på Italiantradition.com

Studjeförbundet Vuxenskola

och fler är på gång 😉

Lilla Ostskolan

Finns det vegetariskt löpe?

Lilla_Ostskolan_13_laura_nuI stort sätt all ost utom färskost framställs med hjälp av löpe (animalisk). Det finns en ”vegetarisk variant” som framställs genom fermentering av mikroorganismer. De ”vegetariska varianterna” ska benämnas mjölkkoagulerande enzymer eller mikrobiella koagulanter. Endast animaliskt löpe får kallas löpe i innehållsförteckningar.

Detta är trettonde och sista inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?