Sagt och skrivit om mig

Här kan du läsa några av de kommentarer jag fått:

  • “Jag är väldigt nöjd med kursen. Fick lära mig en hel del och tycker att det var bra uppdelning mellan teori och praktik.”

Mats-Eric Nilsson  föreläsare och matskribent i Svenska Dagbladet, om Master of Food (som jag anordnade).

  • “…lördagens ostkväll blev en succé. Laura hade – som vanligt – gjort ett ambitiöst och strålande jobb.” Norbert Andersson, Slow Foods Stockholms ordförande om “en kväll om ost” (som jag anordnade).
  • “I natt har jag inte kunnat sova, jag var för spänd för idag. Kan vi göra det igen imorgon?”

En glad nioårig deltagare på kursen “Barnen lagar mat” på Medborgarskolan. Här kan du läsa ett reportage om en av mina kurser med barn ur magasinet Solo Italia (kommer ut vecka 38).

  • “Laura gjorde ett fantastiskt jobb och var mycket trevlig och lätt att tycka om.” “Duktig på att beskriva och förklara.” “Lokalen var mycket fin och passade utmärkt för arrangemanget.” “Det kändes mycket hemtrevligt, lite ”hemma hos” känsla.” “Maten var väl anpassad: lagom svårighetsgrad på recepten och samtidigt mycket gott, det gick snabbt att tillaga och vi fick gott om tid för att äta och umgås”

Cecilia Bengtsson med kollegor om en matlagningskväll.

  • “Du höjde verkligen kvalitén på hela arrangemanget och många har tackat oss inte bara för den goda maten utan också för att du kunde göra den så intressant genom dina presentationer. Vi som arrangörer tyckte också att det var otroligt skönt att ha dig på plats för att du underlättade verkligen vårt arbete.”

Malin Gomer och Niclas Eriksson om en italiensk afton med buffé och …

  • “Tusen tack för en fantastisk kväll, det var otroligt bra ordnat! Vi är alla mycket nöjda med både mat, arrangemanget och villan. Perfekt med olivoljeprovningen och uppträdandet.”

Anneli Juringe om en kväll med matlagning, opera live och oljeprovning i en raffinierad miljö.

  • “Till Laura ringer du när du vill fixa en fest med italienskt tema. Hon ger råd inför middagar, handlar maten och kommer hem med den. Hon samarbetar med den inte helt okända Signora Corazza Bildt och bekänner sig även till Slow Food rörelsen, där hon själv är aktiv i Stockholmskretsen. Allt som Laura gör gör hon med kvalité. Och det vet jag som har anlitat henne. Om du vill fira din födelsedag och ni är många, hyr Laura ett ställe där ni kan vara, kanske lyssna på opera, prova olivolja och laga mat själva, men hon kan även fixa buffén. Behöver du anlita henne ringer du läpmligen bara upp och bokar en tid!”

Cecilia Klynne skriver om mig på yelp.se

  • ”Jag vill tacka Laura för ytterligare en professionellt genomförd matlagningskväll med mycket nöjda gäster. Det är ett nöje att få delta med att sjunga operamusik för gästerna och jag vill också tacka mina medartister Elsa Ridderstedt och Jacob Moscowitz. Hälsningar Niclas.”

Efter en kväll med matlagning och opera live.

  • “Lena och jag är jättenöjda med allt. Du är verkligen professionell! Alla gäster var helt överväldigade”

Sture efter ett kalas med matlagning och opera live.

 

Vill du se flera bilder eller få tätare uppdateringar? Följ mig här: 

Ciao!
 

Lilla Ostskolan

Taleggio…

Lilla_Ostskolan_9_laura_nu… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio.

Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft.

En hel form väger ca två kg

För 1 kg Taleggio krävs 8 liter komjölk

 

Detta är nionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?