Sagt och skrivit om mig

Här kan du läsa några av de kommentarer jag fått:

  • “Jag är väldigt nöjd med kursen. Fick lära mig en hel del och tycker att det var bra uppdelning mellan teori och praktik.”

Mats-Eric Nilsson  föreläsare och matskribent i Svenska Dagbladet, om Master of Food (som jag anordnade).

  • “…lördagens ostkväll blev en succé. Laura hade – som vanligt – gjort ett ambitiöst och strålande jobb.” Norbert Andersson, Slow Foods Stockholms ordförande om “en kväll om ost” (som jag anordnade).
  • “I natt har jag inte kunnat sova, jag var för spänd för idag. Kan vi göra det igen imorgon?”

En glad nioårig deltagare på kursen “Barnen lagar mat” på Medborgarskolan. Här kan du läsa ett reportage om en av mina kurser med barn ur magasinet Solo Italia (kommer ut vecka 38).

  • “Laura gjorde ett fantastiskt jobb och var mycket trevlig och lätt att tycka om.” “Duktig på att beskriva och förklara.” “Lokalen var mycket fin och passade utmärkt för arrangemanget.” “Det kändes mycket hemtrevligt, lite ”hemma hos” känsla.” “Maten var väl anpassad: lagom svårighetsgrad på recepten och samtidigt mycket gott, det gick snabbt att tillaga och vi fick gott om tid för att äta och umgås”

Cecilia Bengtsson med kollegor om en matlagningskväll.

  • “Du höjde verkligen kvalitén på hela arrangemanget och många har tackat oss inte bara för den goda maten utan också för att du kunde göra den så intressant genom dina presentationer. Vi som arrangörer tyckte också att det var otroligt skönt att ha dig på plats för att du underlättade verkligen vårt arbete.”

Malin Gomer och Niclas Eriksson om en italiensk afton med buffé och …

  • “Tusen tack för en fantastisk kväll, det var otroligt bra ordnat! Vi är alla mycket nöjda med både mat, arrangemanget och villan. Perfekt med olivoljeprovningen och uppträdandet.”

Anneli Juringe om en kväll med matlagning, opera live och oljeprovning i en raffinierad miljö.

  • “Till Laura ringer du när du vill fixa en fest med italienskt tema. Hon ger råd inför middagar, handlar maten och kommer hem med den. Hon samarbetar med den inte helt okända Signora Corazza Bildt och bekänner sig även till Slow Food rörelsen, där hon själv är aktiv i Stockholmskretsen. Allt som Laura gör gör hon med kvalité. Och det vet jag som har anlitat henne. Om du vill fira din födelsedag och ni är många, hyr Laura ett ställe där ni kan vara, kanske lyssna på opera, prova olivolja och laga mat själva, men hon kan även fixa buffén. Behöver du anlita henne ringer du läpmligen bara upp och bokar en tid!”

Cecilia Klynne skriver om mig på yelp.se

  • ”Jag vill tacka Laura för ytterligare en professionellt genomförd matlagningskväll med mycket nöjda gäster. Det är ett nöje att få delta med att sjunga operamusik för gästerna och jag vill också tacka mina medartister Elsa Ridderstedt och Jacob Moscowitz. Hälsningar Niclas.”

Efter en kväll med matlagning och opera live.

  • “Lena och jag är jättenöjda med allt. Du är verkligen professionell! Alla gäster var helt överväldigade”

Sture efter ett kalas med matlagning och opera live.

 

Vill du se flera bilder eller få tätare uppdateringar? Följ mig här: 

Ciao!
 

Lilla Ostskolan

Parmesan Mezzano

Lilla_Ostslola_2_Laura_nuEn Mezzano är en god ”färsk” Parmigiano Reggiano som inte blivit godkänd på den rutinmässiga kvalitetskontrollen efter tolv månader. Formen uppvisar mindre defekter och kvaliteten riskerar att försämras vid längre lagring. De typiska märkningarna på kanten är borttagna och på förpackningen hittar man ordet Mezzano.

Detta är andra inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it