Policy

UPPHOVSRÄTT: Allt material på www.laura.nu – såsom texter, bilder, osv. är skyddat genom lagen om upphovsrätt.

Kopiering är inte tillåten utan skriftligt godkännande från Laura Petersson De Maria.
Du är mer än välkommen att länka till våra artiklar och inlägg här på.

BILDER: Laura Petersson De Maria och Paola Eklund Braconi har tagit alla bilder om ingen annan källa anges. Vissa bilder har redigeras av Månika Petersson.

Lilla Ostskolan

Grana Padano eller …

Lilla_Ostskolan_5A_laura_nu… Parmigiano Reggiano?

Båda är stora (30-40 kg/form) och vällagrade hårdostar från norra Italien med två olika symboler på etiketterna.

Grana Padano: innehåller ett konserveringsmedel – Lysozym (naturligt protein från ägg), lagrad i minst 9 månader, producerat i ett större distrikt än Parmigiano Reggiano. För 1 kg Grana Padano krävs 14 liter komjölk.

Lilla_Ostskolan_5_laura_nu

Parmigiano Reggiano (Parmesan): inga konserveringsmedel, 12 månader som minsta lagringstid.

För 1 kg Parmigiano Reggiano krävs 16 liter komjölk.

Detta är femte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.