Policy

UPPHOVSRÄTT: Allt material på www.laura.nu – såsom texter, bilder, osv. är skyddat genom lagen om upphovsrätt.

Kopiering är inte tillåten utan skriftligt godkännande från Laura Petersson De Maria.
Du är mer än välkommen att länka till våra artiklar och inlägg här på.

BILDER: Laura Petersson De Maria och Paola Eklund Braconi har tagit alla bilder om ingen annan källa anges. Vissa bilder har redigeras av Månika Petersson.

Lilla Ostskolan

Vällagrad Parmesan…

Lilla_Ostskolan_5_laura_nu… är naturligt laktosfri. Ju längre en ost lagras, desto mer av laktosen försvinner. I en 36 månaders lagrad Parmesan finns det inte ens spår av laktos enligt flera studier. Detta gör Parmesan till en viktig källa till kalcium för laktosintoleranta. Till 100 gr Parmesan går det åt drygt 1,5 l mjölk.

Detta är åttonde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.