På kontoret

Jobbar du med italienska produkter? Jag kan hjälpa dig!

Jag är utbildad civilekonom och har en stor passion för mat. Sedan jag flyttade till Sverige har jag jobbat med italienska delikatesser. Som konsult har jag hjälpt företag med import/export, att hantera kund och leverantörskontakter, arrangemang och presentationer av bufféer, demonstrationer av produkter, översättningar, planering och genomförandet av mässor som Det Goda Köket, Chokladfestivalen Stockholm, Vin och Avec, m.m.

Jag kan hjälpa dig med mindre projekt som ställa ut på en mässa, översätta materialet från och till italienska/svenska, planera en affärsresa i Italien till exempel för att träffa nya möjliga leverantörer.

Eller mer kontinuerligt till exempel sköta kontakt med besvärliga och struliga italienska leverantörer eller ta hand om nyfikna och intresserade svenska kunder.

I Sverige har jag jobbat som projektledare, kund- och leveransansvarig för flera nöjda kunder.

Du kan också blir en av dem, kontakta mig idag!

Lilla Ostskolan

Vad är löpe?

Löpe är ett enzym som gör att mjölken koagulerar och börjar sin omvandling till ost. Det enzymet finns i kalvens löpmage och gör att mjölken bryts ner till ostmassa. Samma mage är huvudingridiens i löpe. I den färdiga osten finns endast spår av löpe kvar, det mesta har runnit ut med vasslen under osttillverkningen. Detta…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi…