På kontoret

Jobbar du med italienska produkter? Jag kan hjälpa dig!

Jag är utbildad civilekonom och har en stor passion för mat. Sedan jag flyttade till Sverige har jag jobbat med italienska delikatesser. Som konsult har jag hjälpt företag med import/export, att hantera kund och leverantörskontakter, arrangemang och presentationer av bufféer, demonstrationer av produkter, översättningar, planering och genomförandet av mässor som Det Goda Köket, Chokladfestivalen Stockholm, Vin och Avec, m.m.

Jag kan hjälpa dig med mindre projekt som ställa ut på en mässa, översätta materialet från och till italienska/svenska, planera en affärsresa i Italien till exempel för att träffa nya möjliga leverantörer.

Eller mer kontinuerligt till exempel sköta kontakt med besvärliga och struliga italienska leverantörer eller ta hand om nyfikna och intresserade svenska kunder.

I Sverige har jag jobbat som projektledare, kund- och leveransansvarig för flera nöjda kunder.

Du kan också blir en av dem, kontakta mig idag!

Lilla Ostskolan

Mozzarella …

Lilla_Ostslola_2_Laura_nu…är den välkända färskosten av komjölk, från Apulien på Italiens klack. Under tillverkningen får ostmassan den karaktäristiska trådiga konsistensen som även är typisk för andra syditalienska ostar, så som Scamorza, Caciocavallo och Provola.

Namnet Mozzarella kommer från ”mozzare” som på italienska betyder ”skära av”, vilket man gör med pekfingret och tummen när man delar ostmassan i ”bollar”.

För 1 kilo mozzarella krävs  7 liter komjölk.

Detta är tredje inlägget i årets serie ”Lilla ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!