Om mig

Jag är en civilekonom från Turin i norra Italien med en stor passion för det goda och genuina i livet.

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag jobbat med italiensk mat, det har skiftat från ost och chark till kaffe och choklad, men alltid goda produkter av hög kvalitet. Det är fantastiskt roligt att få agera ambassadör för den mattradition och de produkter jag vuxit upp med och förmedla kärleken till maten och det familjära umgänget kring kastrullerna som jag upplevt.

På mina matlagningskvällar berättar jag alltid för deltagarna hur man känner igen en genuin produkt på hyllan och vilka italienska symboler man ska leta efter på etiketten. Läs om detta under rubriken “Visste du att” (till höger). Jag lägger ner mycket tid för att undersöka det som finns bakom råvarorna jag använder mig av för jag tycker att kunskap om produkterna ger ytterligare en dimension till upplevelsen, se här!

Sedan nästan tre år tillbaka har jag engagerat mig i Slow Food Stockholm. Jag sitter i styrelsen och har även organiserat några kurser för deras räkning, så som en Chokladkurs med provsmakning, En kväll om ostMaster of Food och andra aktiviteter som matlagningskurser för barn.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Finns det vegetariskt löpe?

I stort sätt all ost utom färskost framställs med hjälp av löpe (animalisk). Det finns en ”vegetarisk variant” som framställs genom fermentering av mikroorganismer. De ”vegetariska varianterna” ska benämnas mjölkkoagulerande enzymer eller mikrobiella koagulanter. Endast animaliskt löpe får kallas löpe i innehållsförteckningar. Detta är trettonde och sista inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”. Anno 2013: tretton mini-inlägg som…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi…