Om mig

Jag är en civilekonom från Turin i norra Italien med en stor passion för det goda och genuina i livet.

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag jobbat med italiensk mat, det har skiftat från ost och chark till kaffe och choklad, men alltid goda produkter av hög kvalitet. Det är fantastiskt roligt att få agera ambassadör för den mattradition och de produkter jag vuxit upp med och förmedla kärleken till maten och det familjära umgänget kring kastrullerna som jag upplevt.

På mina matlagningskvällar berättar jag alltid för deltagarna hur man känner igen en genuin produkt på hyllan och vilka italienska symboler man ska leta efter på etiketten. Läs om detta under rubriken “Visste du att” (till höger). Jag lägger ner mycket tid för att undersöka det som finns bakom råvarorna jag använder mig av för jag tycker att kunskap om produkterna ger ytterligare en dimension till upplevelsen, se här!

Sedan nästan tre år tillbaka har jag engagerat mig i Slow Food Stockholm. Jag sitter i styrelsen och har även organiserat några kurser för deras räkning, så som en Chokladkurs med provsmakning, En kväll om ostMaster of Food och andra aktiviteter som matlagningskurser för barn.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Taleggio…

… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio. Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft. En hel form väger ca två kg För 1 kg Taleggio…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?