Om mig

Jag är en civilekonom från Turin i norra Italien med en stor passion för det goda och genuina i livet.

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag jobbat med italiensk mat, det har skiftat från ost och chark till kaffe och choklad, men alltid goda produkter av hög kvalitet. Det är fantastiskt roligt att få agera ambassadör för den mattradition och de produkter jag vuxit upp med och förmedla kärleken till maten och det familjära umgänget kring kastrullerna som jag upplevt.

På mina matlagningskvällar berättar jag alltid för deltagarna hur man känner igen en genuin produkt på hyllan och vilka italienska symboler man ska leta efter på etiketten. Läs om detta under rubriken “Visste du att” (till höger). Jag lägger ner mycket tid för att undersöka det som finns bakom råvarorna jag använder mig av för jag tycker att kunskap om produkterna ger ytterligare en dimension till upplevelsen, se här!

Sedan nästan tre år tillbaka har jag engagerat mig i Slow Food Stockholm. Jag sitter i styrelsen och har även organiserat några kurser för deras räkning, så som en Chokladkurs med provsmakning, En kväll om ostMaster of Food och andra aktiviteter som matlagningskurser för barn.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Hur gör man ost?

Lilla_Ostskolan_10_laura_nuMan värmer upp mjölken (till nästan 40 grader) så att det börjar koagulera, dvs bilda små klumpar (av kaseinet). Sedan adderar man lite löpe så att klumparna bildas lite snabbare. Därefter separeras vätskan (vassle) från klumparna (ostmassa) och salt tillsätts till ostmassan (på olika sätt)

…och så gör man sedan flera tusen år tillbaka. Enkelt va?

Detta är tionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.