Master of Food

Stockholm, 24-25 2011 Augusti kl. 13-16 alt. 18-21

Smakupplevelser och våra sinnen, en kurs organiserad för Slow Food räkning. Master of Food är en serie av utbildningsprogram om näringslära och smak skapat av Slow Food. Det handlar om hur alla våra sinnen samarbetar när vi smakar på någonting.

Det finns några platser kvar, anmäl dig idag!

Här kan du läsa en artikel och några kommentarer om Master of Food

Man träffas två dagar i rad och varje tillfälle består av tre delar:

-en traditionell föreläsning,

-specifika övningar utifrån det man har gått igenom och

-en guidad provsmakning av olika produkter så som olja, ost, öl, te, choklad vin m.m.

Kursledare är Mirco Marconi som föreläste på den omtyckta Chokladkursen i Februari. Han är docent och lärare vid Slowfood Univeristet i Pollenzo (University of Gastronomics Sciences). Han är även diplomerad sommelier, med flerårig erfarenhet som föreläsare och ledare av smakprovningar. Dessutom har han skrivit ett flertal egna böcker och medverkat i andra.

Kursen arrangeras i samarbete med Medborgarskolan vid Odenplan. Man anmäler sig på medborgarskolans hemsida och som medlem i Slowfood får man 295 kronor rabatt och betalar endast 1100 kronor.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska, men allt material som presenteras är på svenska.

Det finns möjlighet att välja mellan dagkurs (13-16) eller kvällskurs mellan (18-21). Dagkursen är tänkt för branschfolk och kvällskursen till allmänheten, men innehållet i kurserna kommer att vara nästan detsamma.

Jag ser fram emot att få träffa er i Augusti!

 

Läs mer och anmäl här

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

lilla_Ostskolan_3_laura_nu

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella.

För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5 liter buffelmjölk.

(7 liter komjölk krävs för 1 kg ”vanlig” mozzarella).

Detta är fjärde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.