Master of Food

Stockholm, 24-25 2011 Augusti kl. 13-16 alt. 18-21

Smakupplevelser och våra sinnen, en kurs organiserad för Slow Food räkning. Master of Food är en serie av utbildningsprogram om näringslära och smak skapat av Slow Food. Det handlar om hur alla våra sinnen samarbetar när vi smakar på någonting.

Det finns några platser kvar, anmäl dig idag!

Här kan du läsa en artikel och några kommentarer om Master of Food

Man träffas två dagar i rad och varje tillfälle består av tre delar:

-en traditionell föreläsning,

-specifika övningar utifrån det man har gått igenom och

-en guidad provsmakning av olika produkter så som olja, ost, öl, te, choklad vin m.m.

Kursledare är Mirco Marconi som föreläste på den omtyckta Chokladkursen i Februari. Han är docent och lärare vid Slowfood Univeristet i Pollenzo (University of Gastronomics Sciences). Han är även diplomerad sommelier, med flerårig erfarenhet som föreläsare och ledare av smakprovningar. Dessutom har han skrivit ett flertal egna böcker och medverkat i andra.

Kursen arrangeras i samarbete med Medborgarskolan vid Odenplan. Man anmäler sig på medborgarskolans hemsida och som medlem i Slowfood får man 295 kronor rabatt och betalar endast 1100 kronor.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska, men allt material som presenteras är på svenska.

Det finns möjlighet att välja mellan dagkurs (13-16) eller kvällskurs mellan (18-21). Dagkursen är tänkt för branschfolk och kvällskursen till allmänheten, men innehållet i kurserna kommer att vara nästan detsamma.

Jag ser fram emot att få träffa er i Augusti!

 

Läs mer och anmäl här

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Pecorino betydet fårost

Lilla_Ostskolan_12_laura_nuDen hårdosten har sitt ursprung i landskapet kring Rom, men numera tillverkas den till största delen på Sardinien. Huvudingrediensen är så klart fårmjölken, i vissa fall används lammlöpe istället för kalvlöpe. Lagringprocesser och tider varierar mycket, vissa lagras i grottor andra i asken eller halm till exempel.

För 1 kg Pecorino krävs 5 liter fårmjölk

(för 1 kg hårdost av komjölk krävs 10 liter)

Detta är tolfte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it