Parmesan Mezzano

Lilla_Ostslola_2_Laura_nuEn Mezzano är en god ”färsk” Parmigiano Reggiano som inte blivit godkänd på den rutinmässiga kvalitetskontrollen efter tolv månader. Formen uppvisar mindre defekter och kvaliteten riskerar att försämras vid längre lagring. De typiska märkningarna på kanten är borttagna och på förpackningen hittar man ordet Mezzano.

Detta är andra inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

One Response to Parmesan Mezzano
  1. Adultfrinendfinder uk
    marzo 28, 2017 | 22:00

    Thanks for any other wonderful post. The place else may just anybody get that
    kind of info in such a perfect method of writing?

    I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search
    for such information.

Leave a Reply

Wanting to leave an <em>phasis on your comment?

Lilla Ostskolan

Hur förvarar jag …

Lilla_Ostskolna_6_laura_nu

Rätt förvarad håller Parmigiano Reggiano länge i kylskåpet. Vira plastfolie tätt kring osten, ju mindre kontakt med luften desto längre håller smaken. Dela större bitar (1kg) i mindre och se till att varje bit har en del av kanten kvar, eftersom den bevarar fuktigheten. Färskriven parmesan smakar bättre än den som man rev förra veckan 😉

Detta är sjätte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.