Lilla Ost- och Vinskolan

Skärmklipp_A7

 

Nya datum 3 september 2013 samt 23 oktober 2013

Den 16 April kl. 19 var det premiär på Lilla Ost- och Vinskolan. Efter nästan två år av Lilla Ostskolan känndes det verkligen roligt att utvecka konceptet, samarbeta med kunniga sommelier och bjuda på en ost- och vinprovning med två röster :-)

Vi är på Terrenos Vinotek, Scheelegatan 12, nära Rådhuset.  Under kvällen kommer vi att prata om hur ost och vin blir till och kommer  att smaka på fantastiska ostar, passande utsökta viner och intressanta tillbehör. En trevlig  välsmakande italienskinspirerad kväll helt enkelt!

Anmälningar går via info@terrenosvinotek.se, känn dig alltid välkommen att kontakta mig om du vill veta mer.

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Hur gör man ost?

Lilla_Ostskolan_10_laura_nuMan värmer upp mjölken (till nästan 40 grader) så att det börjar koagulera, dvs bilda små klumpar (av kaseinet). Sedan adderar man lite löpe så att klumparna bildas lite snabbare. Därefter separeras vätskan (vassle) från klumparna (ostmassa) och salt tillsätts till ostmassan (på olika sätt)

…och så gör man sedan flera tusen år tillbaka. Enkelt va?

Detta är tionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it