Lilla Ost- och Vinskolan

Skärmklipp_A7

 

Nya datum 3 september 2013 samt 23 oktober 2013

Den 16 April kl. 19 var det premiär på Lilla Ost- och Vinskolan. Efter nästan två år av Lilla Ostskolan känndes det verkligen roligt att utvecka konceptet, samarbeta med kunniga sommelier och bjuda på en ost- och vinprovning med två röster :-)

Vi är på Terrenos Vinotek, Scheelegatan 12, nära Rådhuset.  Under kvällen kommer vi att prata om hur ost och vin blir till och kommer  att smaka på fantastiska ostar, passande utsökta viner och intressanta tillbehör. En trevlig  välsmakande italienskinspirerad kväll helt enkelt!

Anmälningar går via info@terrenosvinotek.se, känn dig alltid välkommen att kontakta mig om du vill veta mer.

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

lilla_Ostskolan_3_laura_nu

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella.

För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5 liter buffelmjölk.

(7 liter komjölk krävs för 1 kg ”vanlig” mozzarella).

Detta är fjärde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!