Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta mig via e-postformuläret nedan eller per telefon på 0708-129739.

Jag gör mitt bästa för att besvara alla inkomna mejl inom två arbetsdagar.

  1. (*)
  2. (*)
 

cforms contact form by delicious:days

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

lilla_Ostskolan_3_laura_nu

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella.

För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5 liter buffelmjölk.

(7 liter komjölk krävs för 1 kg ”vanlig” mozzarella).

Detta är fjärde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.