Lauras ostprovning

Hur kommer det sig att man kom på att tillverka ost? Hur smakade de första ostarna jämfört med de vi äter idag och vad är löpe egentligen? Om du kommer till Lauras ostprovning får du veta det och mycket mer. Naturligtvis kommer du också att få smaka på 7-8 handplockade ostar från Italien, tillbehör och ett glas passande vin. Vi är tillsammans ca. 90 minmuter och du går hem mätt och belåten. Det brukar bli mycket trevligt!

Vi sitter i fina lokaler på Söder och vid Odenplan, men jag kan även komma till ditt kontor för en uppskattad afterwork.

Kontakta mig gärna så pratar vi om det.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Grana Padano eller …

Lilla_Ostskolan_5A_laura_nu… Parmigiano Reggiano?

Båda är stora (30-40 kg/form) och vällagrade hårdostar från norra Italien med två olika symboler på etiketterna.

Grana Padano: innehåller ett konserveringsmedel – Lysozym (naturligt protein från ägg), lagrad i minst 9 månader, producerat i ett större distrikt än Parmigiano Reggiano. För 1 kg Grana Padano krävs 14 liter komjölk.

Lilla_Ostskolan_5_laura_nu

Parmigiano Reggiano (Parmesan): inga konserveringsmedel, 12 månader som minsta lagringstid.

För 1 kg Parmigiano Reggiano krävs 16 liter komjölk.

Detta är femte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.