med privatpersoner

Sedan några år tillbaka samarbetar jag med Medborgarskolan och leder matlagningskurser som vänder sig till matglada deltagare som har lust att lära sig hur man gör i ett kök i Italien. Jag har även kurser för barn: jag tycker att familjeumgänget i köket är mycket viktigt, jag vill visa barnen hur lätt och roligt det kan vara att laga mat, sedan kommer mamma och pappa för att få smaka och se hur duktiga deras barn är!

Kalender 2015

Hemlagad pasta med Laura!  

“I kväll lagar vi tillsammans färsk god pasta med olika fyllningar, fomer och tillbehör. Förvänta dig ett familjärt umgänge i köket kombinerat med ny inspiration och en god italiensk pasta middag.

Italienskt vegetariskt med Laura!

“I kväll lagar vi tillsammans en vegetarisk flerrättersmeny, med olika förrätter, förstarätter och en efterrätt. Förvänta dig ett familjärt umgänge i köket kombinerat med ny inspiration och en god italiensk vegetarisk middag. Allt kommer att lagas från grunden, många av de ingredienser vi använder oss av är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är naturligvis icke välkomna! När allt är klart dukar vi fram det som har lagats och vi får njuta av en välsmakande middag!”

 

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Parmesan Mezzano

Lilla_Ostslola_2_Laura_nuEn Mezzano är en god ”färsk” Parmigiano Reggiano som inte blivit godkänd på den rutinmässiga kvalitetskontrollen efter tolv månader. Formen uppvisar mindre defekter och kvaliteten riskerar att försämras vid längre lagring. De typiska märkningarna på kanten är borttagna och på förpackningen hittar man ordet Mezzano.

Detta är andra inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?