med privatpersoner

Sedan några år tillbaka samarbetar jag med Medborgarskolan och leder matlagningskurser som vänder sig till matglada deltagare som har lust att lära sig hur man gör i ett kök i Italien. Jag har även kurser för barn: jag tycker att familjeumgänget i köket är mycket viktigt, jag vill visa barnen hur lätt och roligt det kan vara att laga mat, sedan kommer mamma och pappa för att få smaka och se hur duktiga deras barn är!

Kalender 2015

Hemlagad pasta med Laura!  

“I kväll lagar vi tillsammans färsk god pasta med olika fyllningar, fomer och tillbehör. Förvänta dig ett familjärt umgänge i köket kombinerat med ny inspiration och en god italiensk pasta middag.

Italienskt vegetariskt med Laura!

“I kväll lagar vi tillsammans en vegetarisk flerrättersmeny, med olika förrätter, förstarätter och en efterrätt. Förvänta dig ett familjärt umgänge i köket kombinerat med ny inspiration och en god italiensk vegetarisk middag. Allt kommer att lagas från grunden, många av de ingredienser vi använder oss av är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är naturligvis icke välkomna! När allt är klart dukar vi fram det som har lagats och vi får njuta av en välsmakande middag!”

 

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Hur förvarar jag …

Lilla_Ostskolna_6_laura_nu

Rätt förvarad håller Parmigiano Reggiano länge i kylskåpet. Vira plastfolie tätt kring osten, ju mindre kontakt med luften desto längre håller smaken. Dela större bitar (1kg) i mindre och se till att varje bit har en del av kanten kvar, eftersom den bevarar fuktigheten. Färskriven parmesan smakar bättre än den som man rev förra veckan 😉

Detta är sjätte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.