I köket

Jag organiserar skräddarsydda italienska matupplevelser för företag eller privatpersoner.

Jag kommer från Piemonte, i Italien, som är känt för sin tradition av antipasti, ostar och choklad och detta ligger mig varmt om hjärtat. En riktig måltid för mig inleds med några aptitretande förrätter och rundas av med en god chokladbit till espresson. Och trevligt ska det vara!

Jag jobbar i egen regi eller på uppdrag till exempel för Buon Appetito, Antica Bottega eller Italiantradition.com.

Vill du läsa några kommentarer från de som har varit med om en buffé eller liknande? Klicka här!

Om du är ute efter en italiensk matupplevelse utöver det vanliga kontakta mig!

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Pecorino betydet fårost

Den hårdosten har sitt ursprung i landskapet kring Rom, men numera tillverkas den till största delen på Sardinien. Huvudingrediensen är så klart fårmjölken, i vissa fall används lammlöpe istället för kalvlöpe. Lagringprocesser och tider varierar mycket, vissa lagras i grottor andra i asken eller halm till exempel. För 1 kg Pecorino krävs 5 liter fårmjölk (för 1 kg…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?