I köket

Jag organiserar skräddarsydda italienska matupplevelser för företag eller privatpersoner.

Jag kommer från Piemonte, i Italien, som är känt för sin tradition av antipasti, ostar och choklad och detta ligger mig varmt om hjärtat. En riktig måltid för mig inleds med några aptitretande förrätter och rundas av med en god chokladbit till espresson. Och trevligt ska det vara!

Jag jobbar i egen regi eller på uppdrag till exempel för Buon Appetito, Antica Bottega eller Italiantradition.com.

Vill du läsa några kommentarer från de som har varit med om en buffé eller liknande? Klicka här!

Om du är ute efter en italiensk matupplevelse utöver det vanliga kontakta mig!

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Gorgonzola …

… är en grönmögelost som är uppkallad efter staden med samma namn, som ligger utanför Milano. När osten är ca tio dagar sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Man kan se spår av nålarna om man titta noggrant. En hel form väger ca tolv kilo. För 1…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Hur väljer jag en äkta …

… italiensk produkt av kvalitet? När du ser den här symbolen på en förpackning är produkten (till exempel en ost) ursprungsbetecknad dvs att det är garanterat att hela processen, från råvaror till färdig produkt, äger rum i det lagstiftade ursprungsområdet och enligt traditionella metoder. D.O.P. Denominazione di Origine Protetta =Skyddad UrsprungsBeteckning.