med företag

Team cooking som avslutning på en konferens eller kick-off. I trevliga lokaler inne i stan, i en mycket avslappnad stämning, lagar ni mat i sällskap med en bit ost och ett glas vin. Jag berättar om de specialimporterade ingredienser vi använder oss av, kuriosa om den italienska matkulturen och ni jobbar med härliga råvaror och inspirerande recept. Ni äter det ni har lagat på dukat bord. Perfekt som företagsaktivitet.

Aperitivo al lavoro (Aperitivo på jobbet). Man kan alltid hitta en anledning att fira på jobbet! Jag kommer till ert kök, på jobbet, med allt man behöver dvs olika italienska delikatesser så som chark, ost, oliver mm. Jag förbereder och berättar om vad finns på bordet så att efter välkomstskålen får ni njuta av en trevlig stund med era kollegor innan ni går hem! Mycket uppskattat!

Matlagning med opera. Djupt i den italienska kulturen, lyssna på opera och laga mata i en fantastisk miljö. För sällskap runt 30 personer föreslår jag en mycket charmig villa vid vattnet, möjligheten att lyssna på opera live, kanske en oljeprovning och laga och njuta av en säsonginspirerande flerrätters meny.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

Lilla Ostskolan

Gorgonzola dolce …

… och piccante Det finns två varianter av Gorgonzola: Gorgonzola dolce (mildare): är lagrad ungefär två månader, lite mjukare i konsistensen och snällare i smaken. Gorgonzola piccante (kraftigare smak): lagras i ca fyra månader, är fastare i konsistensen och möglet har en intensivare färg. Den här symbolen står för äkta Gorgonzola. Ta fram din Gorgonzola…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

På Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.