med företag

Team cooking som avslutning på en konferens eller kick-off. I trevliga lokaler inne i stan, i en mycket avslappnad stämning, lagar ni mat i sällskap med en bit ost och ett glas vin. Jag berättar om de specialimporterade ingredienser vi använder oss av, kuriosa om den italienska matkulturen och ni jobbar med härliga råvaror och inspirerande recept. Ni äter det ni har lagat på dukat bord. Perfekt som företagsaktivitet.

Aperitivo al lavoro (Aperitivo på jobbet). Man kan alltid hitta en anledning att fira på jobbet! Jag kommer till ert kök, på jobbet, med allt man behöver dvs olika italienska delikatesser så som chark, ost, oliver mm. Jag förbereder och berättar om vad finns på bordet så att efter välkomstskålen får ni njuta av en trevlig stund med era kollegor innan ni går hem! Mycket uppskattat!

Matlagning med opera. Djupt i den italienska kulturen, lyssna på opera och laga mata i en fantastisk miljö. För sällskap runt 30 personer föreslår jag en mycket charmig villa vid vattnet, möjligheten att lyssna på opera live, kanske en oljeprovning och laga och njuta av en säsonginspirerande flerrätters meny.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

Lilla Ostskolan

Grana Padano eller …

… Parmigiano Reggiano? Båda är stora (30-40 kg/form) och vällagrade hårdostar från norra Italien med två olika symboler på etiketterna. Grana Padano: innehåller ett konserveringsmedel – Lysozym (naturligt protein från ägg), lagrad i minst 9 månader, producerat i ett större distrikt än Parmigiano Reggiano. För 1 kg Grana Padano krävs 14 liter komjölk. Parmigiano Reggiano (Parmesan): inga…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan….