med företag

Team cooking som avslutning på en konferens eller kick-off. I trevliga lokaler inne i stan, i en mycket avslappnad stämning, lagar ni mat i sällskap med en bit ost och ett glas vin. Jag berättar om de specialimporterade ingredienser vi använder oss av, kuriosa om den italienska matkulturen och ni jobbar med härliga råvaror och inspirerande recept. Ni äter det ni har lagat på dukat bord. Perfekt som företagsaktivitet.

Aperitivo al lavoro (Aperitivo på jobbet). Man kan alltid hitta en anledning att fira på jobbet! Jag kommer till ert kök, på jobbet, med allt man behöver dvs olika italienska delikatesser så som chark, ost, oliver mm. Jag förbereder och berättar om vad finns på bordet så att efter välkomstskålen får ni njuta av en trevlig stund med era kollegor innan ni går hem! Mycket uppskattat!

Matlagning med opera. Djupt i den italienska kulturen, lyssna på opera och laga mata i en fantastisk miljö. För sällskap runt 30 personer föreslår jag en mycket charmig villa vid vattnet, möjligheten att lyssna på opera live, kanske en oljeprovning och laga och njuta av en säsonginspirerande flerrätters meny.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

Lilla Ostskolan

Vad är löpe?

Lilla_Ostskolan_11_laura_nuLöpe är ett enzym som gör att mjölken koagulerar och börjar sin omvandling till ost. Det enzymet finns i kalvens löpmage och gör att mjölken bryts ner till ostmassa. Samma mage är huvudingridiens i löpe. I den färdiga osten finns endast spår av löpe kvar, det mesta har runnit ut med vasslen under osttillverkningen.

Detta är elfte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Salta mindre

Livsmedelsverket rekommenderar ett halverat saltintag för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den största andelen salt får vi genom färdigmat, charkprodukter, ost, etc. Smaksinnet vänjer sig långsamt vid sälta, om man minskar successivt användandet av salt hemma, när man lagar mat själv, känner man knappt någon skillnad. Någonting att fundera på?