med barn

Finns det något roligare än att laga mat med barn? Uppleva deras nyfikenhet och entusiasm och visa dem hur lätt och roligt kan det vara att laga en middag från grunden med goda råvaror? Det var de tankarna som fick mig till att ta fram en matlagningskurs för barn och det blev en succé, hittills alltid fullbokad! Här kan du läsa ett reportage om en av mina kurser ur magasinet Solo Italia.

Kurser på Medborgarskolan, Odenplan

Lauras Pastaskola i samarbete med Johanna Westman

Jag har tre sorters kurser med barn:

1) Fredagsmys: laga pasta med ditt barn (en vuxen och ett barn lagar pasta tillsammans, vi äter när vi är klara)

2) Pastaskola med Laura (de små kockarna och jag lagar färskpasta, föräldrarna får provsmaka när de hämtar)

3) Skräddarsydda tillfälle där jag tillsammans med ditt/dina barn lagar mat för hela familjen.

Hitta den kursen som passar bäst och anmäl ditt barn direkt på Medborgarskolans – eller på Johanna Westmans sida.

1) Fredagsmys: en vuxen och ett barn lagar pasta tillsammans (en fredag mellan 17-21 vid Odenplan)

De flesta barn gillar laga mat, framförallt om det blir gott och om man har tid på sig. Kom tillsammans med ditt barn, barnbarn etc och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er olika sätt att göra tagliatelle, gnocchi, fylld pasta, m.m. Ni kommer att jobba ihop på olika stationer och med fina råvaror. Resultatet blir en genuin flerrätts-meny lagat från grunden som vi kommer att avnjuta tillsammans. Alla sällskap mellan 6-99 år är hjärtligt välkomna. Dock max 2 barn/vuxen så att många ska ha en möjlighet att vara med. OBS ni kommer att äta vid åtta tiden, se till att ditt barn är mätt när ni kommer

2) Pastaskola med Laura (en lördag mellan 11-15 på Mosebacke Matstudio Söder)

Knåda, kavla, koka och därmed Pasta! Lär dig göra din egen pasta och ät den tillsammans med gamla och nya kompisar! Matlagningskurs med italienskt tema för unga kockar, 10 – 14 år. Kursen börjar klockan 11 och föräldrarna är välkomna kl. 15.00. Barnen lagar sin egen lunch och äter tillsammans under kursen.

3) Skräddarsydda tillfälle (hemma hos dig)

Jag kommer hem till dig med alla ingredienser som behövs för att laga den middag vi har komponerat  för det speciella tillfället. Tillsammans med ditt/dina barn lagar vi maten från grunden. Det brukar ta ett par timmar och sedan lämnar jag er i lugn och ro för att avnjuta middagen. Kontakta mig gärna för mer info.

 

Kurser på Medborgarskolan, Odenplan 

Lauras Pastaskola i samarbete med Johanna Westman

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Taleggio…

Lilla_Ostskolan_9_laura_nu… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio.

Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft.

En hel form väger ca två kg

För 1 kg Taleggio krävs 8 liter komjölk

 

Detta är nionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.