italiensk ostprovning

Jag kommer till ditt kontor eller hem till dig med ost, tillbehör och allt jag behöver för kvällen, jag förbereder och sedan kan vi köra igång!  Jag brukar hålla på i ca. 90 minuter med ca. 6-7 ostar och tillbehör. Först pratar jag om hur osten blev till, varför, vilken skillnad finns mellan den ost som gjordes för flera hundra år sedan och den som görs idag, sedan går vi igenom ostarna som finns på tallriken. Fokus är på italienska ostar från hela landet, lite historia bakom de olika typerna, lagringstider, m.m
Är ni flera än 10 personer och vill ha viner till ostprovning? Då är ni välkomna att boka ett passande datum på Lilla Ost- och Vinskola på Terrenos Vinotek, Kungsholmen, för en ost- och vinprovning med två röster

Alla ostar som vi kommer att prova är riktiga hantverk, direktimporterade från Italien, i de flesta fall från små producenter. Provsmakningen motsvarar en lätt middag med ett glas vin till.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Gorgonzola dolce …

… och piccante Det finns två varianter av Gorgonzola: Gorgonzola dolce (mildare): är lagrad ungefär två månader, lite mjukare i konsistensen och snällare i smaken. Gorgonzola piccante (kraftigare smak): lagras i ca fyra månader, är fastare i konsistensen och möglet har en intensivare färg. Den här symbolen står för äkta Gorgonzola. Ta fram din Gorgonzola…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god…