italiensk catering

Min catering är småskalig, lagat från grunden med handplockade råvaror, mycket är ekologiskt, direktimporterat från små producenter i Italien. Beroende på kundens önskemål kan jag leverera allt klart för servering eller vara på plats och hjälpa till. Mina kunder är både företag och privatpersoner.

För gupper upp till 30 personer förbereder jag flera små rätter och diverse charkuterier och ostar.

För större sällskap föreslår jag en italiensk buffé, med bl a charkuterier skivade á la minut och andra delikatesser  … dvs ingen trist gammal pastasallad 😉

Jag samarbetar med Antica Bottega och Apuliens Smak som står för de flesta av delikatesserna.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Hur gör man ost?

Man värmer upp mjölken (till nästan 40 grader) så att det börjar koagulera, dvs bilda små klumpar (av kaseinet). Sedan adderar man lite löpe så att klumparna bildas lite snabbare. Därefter separeras vätskan (vassle) från klumparna (ostmassa) och salt tillsätts till ostmassan (på olika sätt) …och så gör man sedan flera tusen år tillbaka. Enkelt va? Detta är tionde inlägget i årets serie ”Lilla…

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

På Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.