italiensk catering

Min catering är småskalig, lagat från grunden med handplockade råvaror, mycket är ekologiskt, direktimporterat från små producenter i Italien. Beroende på kundens önskemål kan jag leverera allt klart för servering eller vara på plats och hjälpa till. Mina kunder är både företag och privatpersoner.

För gupper upp till 30 personer förbereder jag flera små rätter och diverse charkuterier och ostar.

För större sällskap föreslår jag en italiensk buffé, med bl a charkuterier skivade á la minut och andra delikatesser  … dvs ingen trist gammal pastasallad 😉

Jag samarbetar med Antica Bottega och Apuliens Smak som står för de flesta av delikatesserna.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Gorgonzola …

Lilla_Ostskola_1_Laura_nu… är en grönmögelost som är uppkallad efter staden med samma namn, som ligger utanför Milano. När osten är ca tio dagar sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Man kan se spår av nålarna om man titta noggrant.

En hel form väger ca tolv kilo.

För 1 kilo Gorgonzola krävs drygt 8 liter komjölk.

Detta är första inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.