italiensk catering

Min catering är småskalig, lagat från grunden med handplockade råvaror, mycket är ekologiskt, direktimporterat från små producenter i Italien. Beroende på kundens önskemål kan jag leverera allt klart för servering eller vara på plats och hjälpa till. Mina kunder är både företag och privatpersoner.

För gupper upp till 30 personer förbereder jag flera små rätter och diverse charkuterier och ostar.

För större sällskap föreslår jag en italiensk buffé, med bl a charkuterier skivade á la minut och andra delikatesser  … dvs ingen trist gammal pastasallad 😉

Jag samarbetar med Antica Bottega och Apuliens Smak som står för de flesta av delikatesserna.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig, eller att läsa vad som sägs och skrivs om mig.

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

Lilla Ostskolan

Hur förvarar jag …

Lilla_Ostskolna_6_laura_nu

Rätt förvarad håller Parmigiano Reggiano länge i kylskåpet. Vira plastfolie tätt kring osten, ju mindre kontakt med luften desto längre håller smaken. Dela större bitar (1kg) i mindre och se till att varje bit har en del av kanten kvar, eftersom den bevarar fuktigheten. Färskriven parmesan smakar bättre än den som man rev förra veckan 😉

Detta är sjätte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Varför svettas man…

… när man äter något starkt? I smaklökarna finns en mängd olika receptorer som gör att vi kan uppfatta olika smaker och den typ av receptor som låter oss känna hetta i maten finns även i huden och gör att vi känner värme. I hjärnan blandas dessa två stimuli ihop och därför svettas vi när vi äter något starkt.