I köket

Jag organiserar skräddarsydda italienska matupplevelser för företag eller privatpersoner.

Jag kommer från Piemonte, i Italien, som är känt för sin tradition av antipasti, ostar och choklad och detta ligger mig varmt om hjärtat. En riktig måltid för mig inleds med några aptitretande förrätter och rundas av med en god chokladbit till espresson. Och trevligt ska det vara!

Jag jobbar i egen regi eller på uppdrag till exempel för Buon Appetito, Antica Bottega eller Italiantradition.com.

Vill du läsa några kommentarer från de som har varit med om en buffé eller liknande? Klicka här!

Om du är ute efter en italiensk matupplevelse utöver det vanliga kontakta mig!

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Buffelmozzarella

lilla_Ostskolan_3_laura_nu

…är den riktiga Mozzarellan gjord uteslutande på färsk buffelmjölk från Neapels trakter. Buffelmjölk är en mycket fet mjölk som dessutom är väldigt rik på proteiner och kalcium, vilket gör att det krävs mindre kvantiter för osttillverkning. Ju färskare Mozzarella, desto bättre smak. Den här symbolen står för äkta Buffelmozzarella.

För 1 kg Buffelmozzarella krävs 4-5 liter buffelmjölk.

(7 liter komjölk krävs för 1 kg ”vanlig” mozzarella).

Detta är fjärde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan, hur väljer …

… jag den äkta? På vakuum-förpackningar måste den här symbolen finnas, eventuellt med en annan bakgrundsfärg. Titta alltid på ostens kant när du köper lösvikt! Den ska vara märkt ”Parmigiano Reggiano”. Om osten blir godkänd efter 12 månaders lagring får den även en D.O.P. märkning. Ej godkända ostar får ej behålla märkningen ”Parmigiano Reggiano” på sidan. Läs mer på parmigiano-reggiano.it