I köket

Jag organiserar skräddarsydda italienska matupplevelser för företag eller privatpersoner.

Jag kommer från Piemonte, i Italien, som är känt för sin tradition av antipasti, ostar och choklad och detta ligger mig varmt om hjärtat. En riktig måltid för mig inleds med några aptitretande förrätter och rundas av med en god chokladbit till espresson. Och trevligt ska det vara!

Jag jobbar i egen regi eller på uppdrag till exempel för Buon Appetito, Antica Bottega eller Italiantradition.com.

Vill du läsa några kommentarer från de som har varit med om en buffé eller liknande? Klicka här!

Om du är ute efter en italiensk matupplevelse utöver det vanliga kontakta mig!

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Taleggio…

Lilla_Ostskolan_9_laura_nu… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio.

Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft.

En hel form väger ca två kg

För 1 kg Taleggio krävs 8 liter komjölk

 

Detta är nionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!