I köket

Jag organiserar skräddarsydda italienska matupplevelser för företag eller privatpersoner.

Jag kommer från Piemonte, i Italien, som är känt för sin tradition av antipasti, ostar och choklad och detta ligger mig varmt om hjärtat. En riktig måltid för mig inleds med några aptitretande förrätter och rundas av med en god chokladbit till espresson. Och trevligt ska det vara!

Jag jobbar i egen regi eller på uppdrag till exempel för Buon Appetito, Antica Bottega eller Italiantradition.com.

Vill du läsa några kommentarer från de som har varit med om en buffé eller liknande? Klicka här!

Om du är ute efter en italiensk matupplevelse utöver det vanliga kontakta mig!

Vill du se några bilder? Följ mig här: 

Ciao!

 

 

Lilla Ostskolan

Grana Padano eller …

Lilla_Ostskolan_5A_laura_nu… Parmigiano Reggiano?

Båda är stora (30-40 kg/form) och vällagrade hårdostar från norra Italien med två olika symboler på etiketterna.

Grana Padano: innehåller ett konserveringsmedel – Lysozym (naturligt protein från ägg), lagrad i minst 9 månader, producerat i ett större distrikt än Parmigiano Reggiano. För 1 kg Grana Padano krävs 14 liter komjölk.

Lilla_Ostskolan_5_laura_nu

Parmigiano Reggiano (Parmesan): inga konserveringsmedel, 12 månader som minsta lagringstid.

För 1 kg Parmigiano Reggiano krävs 16 liter komjölk.

Detta är femte inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.