17:e mars 2012, tack!

Tack till alla trevliga deltagare som var med på ”En kväll om ost” med Slow Food Stockholm!

Det var mycket intressant och att lyssna på ostens historia och dess tillverkningssteg och väldigt gott att få smaka på de olika ostarna samt diskutera de olika ost-dryck kombinationerna med Mirco. Det är det som jag tycker är så speciellt med honom att man få verktyg och guidning för att kunna känna igen de olika smakerna och dofterna.

Mycket trevligt och gott blev det också med middagen efter.

Tack till Henrik, Fabrizio, Riccardo och Norbert som hjälpte mig :-)

Om du vill kan du ladda ner materialet som vi fick se, det är bara att klicka på länkarna nedan och spara presentationen på din dator eller bläddra igenom den. OBS: länkarna kommer att vara tillgängliga t.o.m. torsdag den 22:a mars

17 mars 2012 en kväll om ost

17 mars 2012 smakprovning

Visste du förresten att jag även arrangerar olika aktiviteter för företag så som “team cooking” och “mat och prat

Känn dig välkommen att kontakta mig om du har frågor, synpunkter eller om du vill bli medlem i Slow Food Stockholm.

Jag hoppas att få träffa dig snart igen!

A presto

Laura

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Gorgonzola …

Lilla_Ostskola_1_Laura_nu… är en grönmögelost som är uppkallad efter staden med samma namn, som ligger utanför Milano. När osten är ca tio dagar sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Man kan se spår av nålarna om man titta noggrant.

En hel form väger ca tolv kilo.

För 1 kilo Gorgonzola krävs drygt 8 liter komjölk.

Detta är första inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Parmesan kanten

spicchio parmigiano con scrittePå Parmesan kanten finns märkningen ”Parmigiano Reggiano”, om du inte kan ser texten har du någon annan ost framför dig! Riktig Parmesan innehåller endast mjölk, salt och löpe. Kanten är ätbar, överblivna kanter kan användas som en naturlig smakförstärkare i soppor, köttfärssås eller buljong. Skrapa bara bort det yttersta lagret innan du använder den.