17:e mars 2012, tack!

Tack till alla trevliga deltagare som var med på ”En kväll om ost” med Slow Food Stockholm!

Det var mycket intressant och att lyssna på ostens historia och dess tillverkningssteg och väldigt gott att få smaka på de olika ostarna samt diskutera de olika ost-dryck kombinationerna med Mirco. Det är det som jag tycker är så speciellt med honom att man få verktyg och guidning för att kunna känna igen de olika smakerna och dofterna.

Mycket trevligt och gott blev det också med middagen efter.

Tack till Henrik, Fabrizio, Riccardo och Norbert som hjälpte mig :-)

Om du vill kan du ladda ner materialet som vi fick se, det är bara att klicka på länkarna nedan och spara presentationen på din dator eller bläddra igenom den. OBS: länkarna kommer att vara tillgängliga t.o.m. torsdag den 22:a mars

17 mars 2012 en kväll om ost

17 mars 2012 smakprovning

Visste du förresten att jag även arrangerar olika aktiviteter för företag så som “team cooking” och “mat och prat

Känn dig välkommen att kontakta mig om du har frågor, synpunkter eller om du vill bli medlem i Slow Food Stockholm.

Jag hoppas att få träffa dig snart igen!

A presto

Laura

 

Sorry, comments are closed for this post.

Lilla Ostskolan

Taleggio…

Lilla_Ostskolan_9_laura_nu… är en kittost från norra Italien, närmare sagt Val Taleggio.

Under lagringen (en dryg månad) tvättar man regelbundet kanterna med en saltlake för att ”bygga” den typiska rosaaktiga ytan som har en intensiv doft. Själva osten har däremot en delikat smak och doft.

En hel form väger ca två kg

För 1 kg Taleggio krävs 8 liter komjölk

 

Detta är nionde inlägget i årets serie ”Lilla Ostskolan”.

Anno 2013: tretton mini-inlägg som kommer den 13:e i varje månad.

Detta är ett litet smakprov på vad som tas upp under mina  ostprovningar tillsammans med massa goda ostar från Italien. Jag hoppas att du tycker det är intressant och vill att jag anordnar en ostprovning åt dig/er.

Känn dig alltid välkommen att kontakta mig för mer information eller kommentera inlägget.

A presto

Laura

Slow Food Stockholm

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

På gång

Tack till alla glada deltagare!

Vad nöjd jag är med igår kväll: intressant som vanligt att lyssna på Mirco, gott och lärorikt att matcha delikatesserna med olika viner samt mycket trevligt att få träffa er igen. Jag hoppas att ni tycker det samma Stor tack till Guido och alla på Terrenos Vinotek för ett bra samarbete med Slow Food Stockholm…

Visste du att

Överbliven risotto?

Vad gör jag med överbliven risotto? Släng inte den, utan blanda den med några ägg, rismjöl, lite riven Parmesan, salt och peppar tills den har fått en kladdig konsistens. Forma små bollar med hjälp av en sked och stek dem i en panna med lite olja, ca 3 minuter per sida. Perfekt till en god pick-nick!